Dag 271.  Vergeten.

Vergeten.  Zo voel ik me als ondernemer in België.  Na een nachtelijke persconferentie waar antwoorden werden belooft, bleef ik op mijn honger zitten.  Er kwamen antwoorden voor sommige sectoren.  Eigenlijk voor vrij veel sectoren, maar net die ene sector waarin ik actief ben, fitness, werd niet genoemd.  Handelszaken krijgen een datum waarop ze (als alles goed blijft gaan) mogen heropenen.  Maar zijn wij een handelszaak?  Nobody knows.

En uiteraard geven ze zo'n persconferentie op een vrijdag, zodat er zeker al twee dagen geen verduidelijking kan volgen.  Vele uitbaters van kleine fitness zaken hebben het water aan de lippen staan.  Wij zijn geen grote commerciële machine, wij zijn een kleine zelfstandige, wij betalen een berg belastingen net zoals andere ondernemingen, maar worden blijkbaar erg makkelijk vergeten.  Bij de ingang van de lockdown was er geen duidelijke communicatie wat onze sector betrof, nu bij de voorstelling van het grote plan om de lockdown af te bouwen, worden wij terug vergeten.

Ik zal eens vergeten mijn BTW door te storten of mij belastingen te betalen.  Dan zullen ze mij niet vergeten.

Maar nu het kantje boordje verzuipen is, is er niks.

Met wat geluk kan ik wel terug een restaurantje doen begin juni.  Als ik nog geld heb om dat eten te betalen tenminste...

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!