Dag 267.  Het helpt.

Het helpt me echt, dat mediteren.  Ik heb het lange tijd elke ochtend steevast gedaan, dan is dat beginnen wegebben en maakte het plaats voor andere gewoontes.  Ik ben constant op zoek naar welke gewoontes het beste bij mij passen, mij het beste kunnen helpen.  En dat wisselt.  Het is niet eens gevonden alles klaar.  Het is een constant veranderende stroom.  Op bepaalde momenten in je leven heb je nu eenmaal meer nood aan de ene gewoonte dan aan de andere.

Dit lockdown scenario was duidelijk een moment waar andere gewoontes nodig waren, en het heeft me best wel wat tijd gekost om te vinden wat ik nu nodig had, en dagelijks mediteren was daar één van.  Van doe-het-zelf mediteren ben ik overgestapt op guided meditations.  Mediteren waar een stem je leidt.  Mediteren met de focus op het loslaten van het negatieve en het versterken van het positieve.  Die mij m'n focus helpt verleggen naar wat ik momenteel het meeste nodig heb.  Posititiveit & vertrouwen in mezelf en de toekomst, in een wereld vol negativiteit & onzekerheden.

Van 's ochtends opstaan en meteen beginnen werken ben ik geswitched naar opstaan en mediteren.  Eerst m'n hoofd op de juiste plaats krijgen, om nadien de dag en de kansen die geboden worden met beide handen te grijpen.

Want ik wil anderen kunnen helpen, maar dan moet ik eerst mezelf helpen.

En het helpt.

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!