Dag 250.  Accepting change.

Ik heb de afgelopen dagen wat tijd gekregen om eens wat na te denken, eens wat dieper in mijn hoofd te kruipen en eens wat kuis te houden.

Ik heb het altijd al moeilijk gehad met verandering.  Verandering brengt verrassingen met zich mee, en ik ben geen fan van verrassingen, ik heb daar geen controle over, ik kan dat niet plannen, ...  Nochtans is verandering het enige constante in ons leven.  Altijd al geweest en zal altijd zo zijn.

Verandering is dus iets wat ik ga moeten leren aanvaarden, waar ik me niet mag tegen verzetten, tegen vechten.  Het stomme is dat ik vrij goed ben met mezelf aan te passen aan personen, omstandigheden, you name it.  Ik zou dus an sich geen probleem mogen hebben met verandering, want wat je dan moet doen is aanpassen, en daar ben ik goed in.

Waarom dan die angst voor verandering, die haat voor verandering, dat blijven tobben over waarom iets verandert is in plaats van me meteen aan te (beginnen) passen?  Daar moet ik voor mezelf een antwoord zien op te vinden de komende dagen, weken, maanden.

Ik wil kunnen genieten van leuke momenten, lessen trekken uit minder leuke momenten, en dat zonder daar te blijven aan vasthangen.  Ervaren en op naar het volgende moment.  Minder hoge verwachtingen en meer genieten van de kleine dingen.

Dat wil ik gaan doen.  Neen.  Dat ga ik doen!

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!