Dag 213.  Buigen of barsten.

Buigen of barsten, that's life.  We kunnen koppig vasthouden aan onze gewoontes en vroeg of laat barsten, kapot springen, of we kunnen buigen.  Meegaan met de stroom van het leven.

Sinds Robert geboren is en de bijbehorende zware nachten ben ik op zoek moeten gaan naar extra tijd.  Tijd die vroeger een bepaalde invulling had, ging nu naar Robert.  Dit was geen Netflix&Chill tijd of ik-peuter-maar-wat-in-mijn-neus tijd, maar effectief productieve tijd die ik zag verdwijnen.

Ik was (en ben) vastbesloten om dit aan te pakken, een nieuw evenwicht te vinden en aldus ging ik op zoek naar manieren om productiever te worden, op zoek naar tijd die anders besteed kon worden.  Soms denk je zo een moment gevonden te hebben, maar dan blijkt dat bijvoorbeeld jouw partner die tijd wel belangrijk vindt.  Back to the drawing board, we moeten er ons immers beiden goed bij voelen.

Na wat zoeken kwam ik in mijn huidig patroon terecht : Ten laatste om 22u in bed (wanneer ik op tijd thuis ben van Cargo, als ik later thuis kom dan gewoon meteen bed in), zodat ik acht uur later kan opstaan (zes uur) om dan snel naar toilet te gaan (ik zat vroeger makkelijk een half uur op de pot 's ochtends) en meteen het bureau in te duiken voor een klein uurtje.  Om zeven uur ga ik naar beneden waar Kimberly dan aan het ontbijt zit om samen nog wat te praten tot zij vertrekt rond zeven uur dertig, waarna ik terug aan het werk ga tot Robert wakker wordt.
Dit begint vrij vlot te lukken en ik voel er mij voor het ogenblik erg goed bij.  Wanneer ik de trap afga om zeven uur heb ik immers al een uurtje werk verzet.  Een productieve start van mijn dag!

Is dit al optimaal?  Neen, maar het is een stap voorwaarts zonder in te boeten aan quality time met mijn gezin.  En deze manier van werken zal ongetwijfeld nog verder aangepast worden, of misschien wel afgevoerd worden op termijn en vervangen door iets anders.  Niets is definitief.

Als we ons wat flexibel opstellen in het leven (zonder te overdrijven!) dan vinden we wel een oplossing voor heel wat zaken.  Halsstarrig en koppig vasthouden aan oude gewoonten zorgt enkel voor meer stress.  Ons leven verandert constant, dus moeten wij dat ook doen (in de mate van het mogelijke).

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!