Dag 187.  Motivational blablabladay.

Ik post ze ook nu en dan, motivational quotes.  Een inspirerend catchy zinnetje dat ons moet aanzetten om bepaalde dingen te doen of anders te gaan bekijken.  Maar werken die dingen eigenlijk bij jullie?  Zet het jullie aan om effectief iets te gaan veranderen in jullie leven?  Heb je daar al eens bij stilgestaan?

Vanochtend kwam ik tijdens mijn strawl door social media lane enkele keren volgende quote tegen "One year from now, you'll wish you had started today".  Een "gouwe ouwe" die niet zou opvallen in de Bond-zonder-Naam familie.  Wat ze proberen zeggen is "stop met uitstellen, begin er aan".  Vanaf maandag ga ik op dieet.  Vanaf volgende week ga ik meer sporten.  Volgende maand begin ik met mijn kamer meer op te ruimen.  In februari ga ik mijn maaltijden meer op voorhand plannen.  Binnenkort ga ik nog eens afspreken met X Y Z.

Waarom blijven we dat uitstellen?  Het feit dat er motivational quotes voor gemaakt worden betekent dat het een vrij vaak voorkomend fenomeen is.  Zonder al te hard na te denken kom je waarschijnlijk vrij makkelijk op minstens één voorbeeld waar jij jezelf schuldig hebt gemaakt aan uitstelgedrag.

En we weten allemaal dat uitstel de dingen alleen maar moeilijker maakt... (of duurder, in het geval van te laat betaalde facturen, onderhoud dat je ruim overtijd laat gaan, ...).  Het maakt niet alleen die ene situatie moeilijker, het maakt ook ons hele leven moeilijker.  Letterlijk dan.
Het blijft in ons hoofd zitten.  Het neemt een plaats in op onze to-do lijst, die immer langer en langer wordt.  Een wandeling van 500m naar de bakker wordt zo een loopje van 3km, een loop van 8km in de regen en neemt voor je het weet ultramarathon proporties aan.

En zo ga je inderdaad binnen een jaar jezelf vervloeken en wensen dat je vandaag het nodige had gedaan.  Ab-so-luut.

Maar heeft die quote je nu aangezet om ook effectief iets van die lijst te gaan halen en er iets mee te doen?

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!