Dag 169.  Ja hallo!

Gisteren waren we uitgenodigd door mijn ouders om eens gezellig samen te gaan ontbijten.  Niet meteen iets wat past in mijn manier van eten, maar voor wat familie quality time steek ik met veel plezier al eens een koffiekoek tussen mijn tanden!  Waar ik echter niet meteen aan gedacht had was de koffie.

Sinds meer dan twee maand heb ik geen druppel (cafeïne houdende) koffie meer aangeraakt, en je raadt het al, gisteren was er geen deca beschikbaar.  Ik zou uiteraard een glas water kunnen drinken, maar ik drink echt graag koffie.  Niet zozeer voor zijn fysiek stimulerende effecten maar voor de smaak & gezelligheid die er meestal mee gepaard gaat.

Dilemma oh dilemma, maar voor ik het wist kwamen de woorden "ok dan, doe maar een latte" over mijn lippen.  Dit wordt interessant!

Na een kleine drie maand geen cafeïne meer in mijn lichaam gehad te hebben dacht ik dat mijn haar op mijn armen zou gaan rechtstaan van bij de eerste slok.  Wel, was me dat een tegenvaller... Eén slok, twee slokken, ik voelde geen effect.  Hmmm, raar!  Nou ja, het was gauw vergeten en de aandacht ging terug naar de rijkelijk gevulde tafel en de aanwezige familie.

Tot ik een half uur later plots besefte dat mijn mond de voorbije dertig minuten nog geen seconde had stil gestaan.  Praten praten praten praten honderduit.  Hola Pola!  Dus toch effect van die cafeïne!  Ik had er fysiek niks van gevoeld, maar het had wel degelijk een sterke invloed op mij.  Echt een zotte ervaring om dat zelf te merken, want ik voelde het immers niet.  Als je regelmatig koffie drinkt dan voel je vaak die energie mee opkomen die gepaard gaat met de koffie.  Blijkbaar als je dat niet meer zo gewend bent dan krijg je een veel ander, zeker niet onaangenaam, effect.  Ik ga alleszins niet terug naar "gewone" koffie.  Ik blijf bij mijn deca, maar zal ten gepasten tijde wel nog eens een kop "gewone" koffie drinken.

Zalig dat gevoel van vrijheid om perfect te kunnen functioneren zonder een stimulerend middel, en er dan zo nu en dan eens opnieuw van te proeven en te merken wat het met je doet.

Aanrader!

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!