Dag 167.  Baby steps.

"Beetje bij beetje", "stap voor stap", "klein beginnen", "baby steps".  Allemaal veel gebruikte uitdrukkingen, maar sinds ik nu een vijftal maanden zelf voor een baby zorg, en dit steps zie, zijn het eigenlijk geen baby steps die Robert neemt.  Het lijken eerder gigantische reuzensprongen.  Elk nieuw geluidje, elke nieuwe skill die hij ontwikkelt lijkt een ongelooflijk grote stap voorwaarts.  Zijn eerste week crèche voelde zelfs aan alsof hij voor het eerst naar school vertrok.  Van dagdagelijks thuis zijn naar hem afgeven aan "vreemden" die voor hem gaan zorgen.  Het leek nog gisteren toen ik hem uit moeder's buik zag komen en hem op mijn borst had liggen, twee uur oud.

Ik lachte vroeger telkens iemand zei "ze worden zo snel groot", en antwoorde vaak "niet snel genoeg".  Misschien moet ik mijn mening stiekem herzien, want het gaat toch allemaal wel heel erg snel.

Die kleine momenten koesteren, onthouden, en uitkijken naar de volgende.  Dag na dag.

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!