Dag 165.  Zenuwen.

Ik doe graag nieuwe onbekende dingen, maar ik ben er heel vaak ook erg zenuwachtig voor.  Gisteren liep ik op de toppen van mijn tenen want ik ging even heel erg ver uit mijn comfort zone.

Als kind had mijn vader als hobby cactussen kweken.  Toen deze op een mooie zomerse dag eens allemaal buiten stonden op het terras, en ik mijn eigen lompe zelve was, viel ik eens boem patat recht in de cactussen.  Van kop tot teen vol pijnlijke stekkers (of is het nu stekers?), met als gevolg dat je mij in een hoekje kon doen kruipen van schrik als je nog maar met iets scherps naar mij zou wijzen.

Het was niet makkelijk maar ik ben daar gelukkig wel overheen gekomen, al sta ik nog steeds niet te trappellen van ongeduld als ik inspuitingen moet krijgen of bloed ga doneren.  Maar het lukt.

Nu, wat ik al jaren in gedachten had was wel "next level" shit.  Ik wilde al heel lang een tattoo, maar gezien mijn angst voor naalden was een miljoen miljard keer geprikt worden niet iets dat hoog op mijn verlanglijstje stond...  Uiteindelijk, na meer dan zeven jaar twijfelen (vooral dan uit schrik voor de pijn) was het gisteren uiteindelijk zo ver.  Ze ging gezet worden.  Boy oh boy was I nerveous!!!!

En helemaal voor niks, zo blijkt achteraf.  Het viel allemaal kei goed mee.  Pijn zou ik het niet durven noemen, eerder een heel irritant gevoel bij momenten, maar niks ondraaglijks.  Ok, na verloop van tijd werd m'n huid gevoeliger en nam dus ook dat irritant gevoel toe (alsof je zonnebrand hebt en iemand daar constant over wrijft / op tikt, beter dan dat kan ik het niet omschrijven).  Maar de ultieme stap is gezet, en zo bleek nog maar eens dat angst voor het onbekende soms echt belachelijk is (achteraf gezien).  We houden ons zo vaak in uit angst voor het onbekende, terwijl we gewoon eens wat vaker het avontuur moeten opzoeken.  Uitkijkend naar die nieuwe ervaring.

Minder denken, meer doen!

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!