Dag 158.  Reflecteren helpt!

Niet alleen in het verkeer tijdens deze donkere winterdagen, maar ook op vlak van gezondheid na het nodige geschrans de afgelopen dagen.  Hoe voelde je je na al dat gefeest, gedrink en eten?  Ik kan voor mezelf spreken dat ik weldegelijk het verschil voelde ten opzichte van de "normale" dagen van het jaar waar ik zo gezond mogelijk eet.  De suiker & alcohol waren hier zeker enkele van de daders.

Vermoeidheid zal zeker ook meespelen in het feit dat ik wat minder energie had, maar het eten en drinken lag ook zeker mee aan de basis.  De alcohol zorgt voor een slechtere nachtrust, het "eten" (lees : geschrans) vraagt meer energie van je lichaam om alles te verwerken en let's face it, het was niet bepaald allemaal onbewerkt & clean wat er door m'n mond & slokdarm is gepasseerd de afgelopen dagen.

Door daar even bij stil te staan was het voor mezelf erg makkelijk om meteen de draad terug op te pikken op vlak van gezond eten.  Ik wil zo niet dag in dag uit door het leven gaan, ik ben een verslaafd geworden aan dit goed gevoel, aan die energie, aan hoe mijn lichaam aanvoelt en hoe veel mijn lichaam aankan wanneer ik er zo zorg voor draag.

Feesten moet kunnen, ik heb daar geen spijt van, maar ik ben wel éxtra zeker dat ik niet terug wil naar dagdagelijks zo (vervuild) te eten en drinken.

Niks new year new me, new year same me als before, want ik was goed bezig & blijf dat ook!

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!