Dag 149.  Frietjes?  Slappe kak!

Na de Holthem Throwdown (lees de blogpost van gisteren) vond ik wel dat ik een frietje had verdiend.  Meer dan twee maand had ik geen gefrituurde aardappel meer in mijn mond gestoken en na zo'n lange wedstrijddag en zo'n onverwachte leuke afloop wou ik mezelf daar toch eens op trakteren.

Ik hield mezelf onder controle, een klein pakje en een saté met kruiden.  Ik heb er eigenlijk feitelijk niet zo heel erg veel van gegeten zelfs, het was meer voor de smaak (en ja, ik ben daar trots op dat ik mezelf in de hand heb gehouden).  Na zo twee maand super clean gegeten te hebben was ik wel erg benieuwd naar wat het met mijn lichaam zou doen, zo'n pak friet.  Vroeger had ik steevast slappe stoelgang na het eten van frietjes.  Nu, in alle eerlijkheid, mijn stoelgang was meer slap dan stevig, iets wat me mateloos ergerde.  Sinds een tweetal maand, sinds ik erg puur en clean ben gaan eten, is mijn stoelgang verandert naar mijn droom kak : Elke dag één keer naar toilet, en alles proper met één keer vegen.  BAM!  De besparing op toiletpapier hier @ casa Van Impe is aanzienlijk!

Echter, vanochtend... back to square 1.  Slappe kak.  Niks erg zou je denken, en dat is het ook niet, maar het is wel het bewijs dat mijn lichaam een probleem heeft met frietjes ( de aardappelen, de frituurolie of een mix).  Ik heb er geen spijt van dat ik frietjes gegeten heb, maar werd wel meteen op de keiharde (of zijn het nu slappe?) feiten gedrukt dat ik moet verder gaan op de ingeslagen gezonde weg.  Een sporadisch frietje kan, maar het zal toch wel heel sporadisch zijn!

Vanavond een Kerstmaaltijd.  Benieuwd hoe ik die ga doorkomen!  Ik ga allesinds wel opletten wat ik eet.  Niet omdat het moet, maar omdat ik dat zelf wel!

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!