Dag 131.  Disney prinsessen?

Na No-Fix November te volgen kwam Strongfit deze maand met een nieuwe "challenge" : Disney December.  Het idee is om tijdens active meditation (bijvoorbeeld één uur heel rustig fietsen, lage inspanning, enkel ademen door de neus) ons parasympatisch zenuwstelsel nog meer te gaan stimuleren door middel van geluid, meer bepaald hoge tonen.  En hoewel dit mogelijk kan bereikt worden op andere manieren (specifieke geluidsgolven etc) zal het deze maand gedaan worden door... *tromgeroffel* Disney prinsessen.  Dagelijks dus een uur lang rustig bewegen met het gekweel van de Disney familie in mijn oren.  Klinkt als een straf maar als ik heel eerlijk ben, dan vind ik die muziek stiekem wel nog best te pruimen haha.  Ik had gisteren maar een half uurtje om rustig te fietsen, en er zijn dus best wat nummers uit Belle & het Beest, Aladdin en Frozen de revue gepasseerd, en ik vond het erg aangenaam.  Kalmerend.  Zen.

Voor iemand als ik die een groot deel van de dag "opgefokt" rondloopt (orthosympatisch zenuwstelsel) is zo een uurtje zen bijzonder bevrijdend.  Dit was een eerste experiment en ik ga het zeker verder zetten.  Ik moet alleszins niet overtuigd worden door de kracht van geluid, door de invloed die het heeft op onze hersenen.  Zelf maak ik regelmatig gebruik van de Brain.fm app om me dieper te concentreren of om mij te helpen bij het mediteren (ik dacht daar al eens over geschreven te hebben, maar vind niet meteen de blogpost terug).  Het grootste verschil is nu dat ik muziek met tekst te horen ga krijgen en mijn kennis van de Disney wereld ga uitbreiden de komende maand.

Down the rabbit hole we go!

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!