Dag 128.  Bevestiging.

Gisteren en vandaag waren Kimberly, Robert en ik in het ziekenhuis (eind goed al goed *haalt opgelucht adem*) maar toen we daar zaten te wachten (en wachten, en wachten, en wachten, en ...) zag ik rondom mij de bevestiging van mijn fixatie op gezond eten.  Al die zieke mensen, het eindeloze geduld wachtend om een arts te spreken, van kastje naar de muur gestuurd worden, hopelijk uiteindelijk geholpen worden, ...  Dat bevestigd dat ik er alles wil aan doen om de kans dat ik daar terecht kom wil minimaliseren.  Ons lichaam is heel sterk, maar we moeten het wel optimaal verzorgen om optimaal te kunnen genieten van die kracht, van die herstelmogelijkheden, van die veerkracht die ons lichaam bezit.

Ik zeg niet dat die mensen daar zijn omdat ze niet optimaal gegeten hebben, maar ik zeg wel dat velen onder hen daar hoogstwaarschijnlijk niet hadden moeten zijn als ze een beetje meer zorg voor zichzelf hadden gedragen.  Voldoende slapen (zodat je lichaam kan herstellen), gezond eten (zodat het de juiste bouwstenen krijgt om optimaal te functioneren), stress onder controle houden (of het nu stress door werk, stress door sport, stress door gewicht te verliezen, of eender welke soort stress is) en genoeg bewegen (zodat alle scharnieren & spieren gesmeerd blijven).

Eye on the price, wanneer je in verleiding komt om eens los van't padje te gaan.  Kijk verder dan je honger (of goesting) en kijk vooruit, doe het voor de resultaten op lange termijn, niet voor de onmiddellijke bevrediging van je goestingske!

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!