Dag 107.  Uit het oog, uit het hoofd?

Is het jou al opgevallen hoeveel blauwe auto's er rondrijden?  Of Nissan Leaf's?  Neen?  Wacht maar tot je zelf actief overweegt om bijvoorbeeld een blauwe auto te kopen, of zo'n Nissan Leaf.  Plots zie je ze overal.  Same goes with food!  Als jij jezelf een bepaald iets ontzegt, net dan ga je er extra veel van zien.  Je oog zal vallen op die onooglijk kleine promo in een folder, je zal er in de winkel naartoe getrokken worden, je zal het onmiddellijk zien als iemand dat specifieke iets aan het eten is.

In de winkel kan je jezelf weg houden van de minder gezonde dingen door aan de buitenkant van de winkel te blijven (eens je al binnen bent welteverstaan... al zou het anders ook wel heel effectief zijn haha).  Thuis is het net wat moeilijker als je samen woont en/of kinderen hebt en zij die zaken wel nog eten (shame on them!!!!).  Je kan maar zoveel keer neen zeggen tegen jezelf (of anderen...).  Is het je ooit al opgevallen dat je vaak, als er maar lang genoeg wordt aangedrongen, je toch zal toegeven?  Of het nu zagende kinderen, een partner met veel overtuigingskracht of een hardnekkige verkoper.  Vaak lijkt het wel alsof het aantal keer dat we "neen" kunnen zeggen op een dag eindig is.  Bespaar jezelf dus zoveel mogelijk die "neen"'s, en spaar ze op voor de momenten waarop je ze echt nodig hebt!

Stop alles achter gesloten deuren (of het nu een kelderdeur, brandkast of keukenkast is).  Laat die dingen niet rondslingeren.  Kan je er toch niet omheen en liggen ze altijd naar jou te lachen?  Stop ze dan in een pot of zak of iets anders dat je eerst nog moet openene.  Elke barrière helpt, hoe klein ook.  We zien daar tegenop om die eerst nog te moeten openen, en als dat niet het geval is dan kopen we onszelf wat extra tijd om ons te bedenken!

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!