Dag 99.  Genoeg is genoeg.

Dag 4 van No-Fix November.  So far so good, ik heb zelfs al een paar zaken opgemerkt bij mezelf :

  • Ik slaap een pak vaster & beter als ik ga slapen zonder de laatste uren koolhydraten gegeten te hebben.  Chips voor de tv anyone?  Borrelnootjes?  Iets anders te knabbelen?  Deze zaken hadden een negatieve invloed op mijn slaap, en aangezien slaap zo enorm belangrijk is, is dit alvast een belangrijke ontdekking.
  • Instagram is mijn nieuw borrelnootje.  Ik deed het al geruime tijd maar nu zo mogelijk nog meer : ik grijp te pas en te onpas naar mijn gsm om door mijn Instagram feed te scrollen, voornamelijk als vlucht uit de realiteit.  As we tv kijken en het begint wat tegen te steken : Instagram.  Ik ben aan het werken en heb even geen zin meer : Instagram.  Ik zit gewoon even niets te doen aan het ontbijt (want ik ontbijt meestal niet...) : Instagram.  Ik ga naar het toilet : Instagram.  Niets doen bestaat niet.  Mijn "niets doen" is door mijn Instagram feed scrollen.
  • Instagram kan mijn humeur beïnvloeden.  Ik grijp er naar ter ontspanning, als vlucht van wat ik aan het doen was, en begin me soms op te winden door de dingen die ik te zien krijg.  Twee maal negatief dus, en jammer genoeg in dit geval wordt dat niet iets positief.

Luckily, there's an app for that!  Ik heb besloten om ook deze vluchtroute, deze kruk waar ik op steunde, weg te laten deze maand.  Tussen 20u 's avonds en 8u 's morgens heb ik geen toegang meer tot mijn Instagram app op m'n gsm.  

Als mens zijn we super goed in het telkens vinden van nieuwe workarounds.  Benieuwd hoe ik hier ga op reageren!

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!