Dag 88.  Flow.  Steel mace flow.

 

Sinds enige tijd wordt er al eens raar gekeken naar mij bij CrossFit Cargo als ik aan het trainen ben voor of na het coachen.  Sommigen vergelijken het met middeleeuws zwaardvechten, de meer sci-fi begeesterden zagen er light sabre fighting in en de meest originele omschrijving die ik tot nu toe te horen kreeg was "majoretten voor macho's".  Vele namen voor iets wat al een naam heeft : Steel mace flow.

Met een steel mace, een stalen staaf met aan het uiteinde een stalen bal van vier, zes, acht, tien, ... kilogram, voer je allerlei oefeningen uit.  Van meer klassieke bewegingen zoals row of press gemixt met lunges in alle richtingen tot meer vervaarlijk gezwaai en gedraai.

 

Voor wie er zich niks bij kan voorstellen hieronder een filmpje van the master himself, Leo Savage.

 

Wat ik doe staat hier nog mijlenver af, maar het resultaat is hetzelfde.  Bewegen, volledig gefocussed op het zo goed mogelijk uitvoeren van die beweging.  Aanleren en herhalen herhalen herhalen.  Het gevolg?  Een hoofd dat enkel en alleen daar mee bezig is.  Waar je bij meditatie soms moeite hebt (althans, ik toch) om m'n hoofd tot rust te brengen, gebeurt dit hier automatisch, zonder ook maar enige moeite.  Je bent even weg van de wereld, in the zone.  Je kijkt en oefent, je faalt, herhaald, je wordt beter.  M'n hoofd is volledig leeg na zo'n sessie (dat kan gaan van vijf minuutjes snel tussendoor tot een vol uur of meer), en m'n lichaam is bekaf.  Armen, schouders, rug, buikspieren, benen.  Alles kreeg een full workout te verteren zonder dat je het eigenlijk zelf beseft.

Ik ben fan.  En blijf flowen!

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!