Dag 82.  Review.

Enkele dagen geleden schreef ik al een blogpost over het belang van achterom kijken.  Niet gelezen?  Foei!  Maar je kan hem nog steeds lezen, geen paniek.  Gisteren maakte ik wat tijd vrij voor een  "practise what you preach" momentje.  Ik ben nu vier weken suikervrij (bewerkte, toegevoegde suikers, ik heb wel nog een beperkt fruit en koolhydraten gegeten) en wou toch even kijken wat dat nu voor mij al gedaan heeft.

De voorbije vier weken heb ik niets meer gegeten met toegevoegde suikers, niks waar plantaardige oliën aan toegevoegd zijn en zoveel mogelijk ingrediënten van hoge kwaliteit gegeten.  Bio, liefst nog organisch geteelde groenten & fruit, vlees van dieren die enkel gras te eten kregen en liefst nog vrij hebben mogen leven, bio eieren, vrij gevangen vis, kaas van rauwe melk, ...  In eerste instantie leek dat een ware aanslag op ons voedingsbudget, maar achteraf gezien viel dat vrij goed mee.  Ik was hiervoor een ongelooflijke snoeper (wat ook allemaal veel geld kost) en at veel meer.  Voedsel van hoge kwaliteit zorgt voor een groter gevoel van verzadiging en geeft dus minder snel honger.  Winning!

Verder merk ik een groot verschil wat mijn energie niveaus betreft.  Ik heb doorheen de dag vrij constant veel energie.  Geen pieken en dalen meer, maar mooi continue.  Zalig!  Ook mentaal voel ik mij veel scherper.  Misschien omdat ik effectief helderder denk, misschien omdat mijn energie niveau constanter is, wie zal het zeggen.  Either way : winning!

Ik besloot bij aanvang (noem het mijn bekering...  Ik wist al heel lang dat ik zou zo moeten eten/leven, maar het in de praktijk brengen bleek een ander paar mouwen...) om eens te kijken wat gezond eten zou doen met mijn gewicht.  Geen calorieën tellen, mij niet specifiek zaken ontzeggen als ik zin had in iets, maar wel als een bloedhond waken over de kwaliteit (tot bij momenten grote frustratie van Kimberly...) van wat ik eet.  Puur in kilo's (voor zover dat iets betekent) geeft de weegschaal iets meer dan twee kilogram minder aan dan vier weken geleden.  En dat zonder mij iets te moeten ontzeggen of inhouden.  Ik ben fan!  Zeker als ik hoor dat de meeste jonge vaders vaak bijkomen in plaats van afvallen, noem ik dit een dubbel win.

Kort samengevat sta ik dus enkele kilo's lichter, voel me energieker, frisser, positiever in mijn hoofd, heb ik meer vechtlust en heb ik eigenlijk nog geen negatieve dingen ondervonden.  Op naar maand twee, drie, twaalf, vierentwintig, ...!

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!