Dag 67.  Bouillon.

Vloeibaar goud, je kan er zo enorm veel kanten mee uit.  Een lekkere bouillon geeft zo enorm veel smaak, alleen jammer dat die bouillon meestal uit een blokje of een potje komt.  Ik was al enige tijd aan het kijken hoe ik zelf bouillon kon maken.  Liefst nog van rund en als het even kon van gezonde runderen die zo veel mogelijk buiten lopen, goed gegeten hadden en gezond geleefd hadden.

Vorige week stapte ik in Gent een biowinkel binnen, en tijdens mijn ontdekkingstocht passeerde ik langs de diepvriezer en zag ik een zak runderbeenderen van Galloway runderen.  De runderen die je al eens tegenkomt in natuurgebieden waar Natuurpunt ze inzet.  Om de zoveel tijd wordt een deel van hun runderen geslacht en daar kan je niet alleen het vlees maar dus ook de beenderen van kopen.  Deze runderen lopen jaar in jaar uit buiten en grazen gras, kruiden, just like nature intended.  BINGO!

Vandaag keerde ik terug om een zak beenderen te kopen en zelf aan de slag te gaan.  Selder, ajuin, wortels, peper, zout, water en beenderen, alles in mn Crockpot Express gedumpt & intussen staan deze onder hoge druk te sudderen voor enkele uurtjes.  Benieuwd naar het resultaat!

Met de winter voor de deur gaat deze zeker van pas komen, niet alleen om mee te koken maar ook om gewoon lekker zo te drinken!  Een bom vitaminen en mineralen om sterk de winter door te komen.  Ik kan niet wachten om te proeven!!!!

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!