Dag 59.  "Wie schrijft, die blijft."

Die blijft wat?  Stylo's kopen?  Papier verbruiken?  Ik zou er zelf de invulling "die blijft mentaal gezond" aan durven geven.  Of "gefocust".  En met schrijven bedoel ik ook effectief old school schrijven.  Op papier.  Het heeft iets wat typen niet heeft, maar ik kan niet exact zeggen wat.  Het is gewoon leuker om te schrijven in een mooi schrift of boek.  Het geeft een meer tastbaar resultaat dan iets digitaal getypt.

Schrijven helpt mij omgaan met dingen waar ik moeilijk kan over praten.  Het is een soort gesprek met mezelf, waar ik alles eens rustig op een rijtje zet, waar ik me eens goed kwaad kan maken, stoom aflaten, of juist kalm en doordacht nadenken.  Eens het op papier staat voel ik me telkens weer opgelucht, "van m'n lever" zoals ze zeggen.

Schrijven werkt echter niet enkel therapeutisch, het helpt soms ook focussen, je gedacht op de juiste lijn zetten.  Bijvoorbeeld schriftelijk enkele vragen beantwoorden elke ochtend, over wat je doelen zijn die dag, waar je wil aan werken, waar je dankbaar voor bent.  Het helpt je om met de juiste mindset aan je dag te beginnen.  Bovendien helpt het ook effectief (althans bij mij).  Ik merk dat ik bewust en onbewust meer mijn best zal doen om wat ik 's ochtends schreef ook na te streven.  Zot hoe zoiets werkt.  Enkele minuutjes elke ochtend levert een dag op met meer resultaat.  Een investering die zichzelf méér dan waard is.

Probeer het zelf eens, je hebt er immers niet veel voor nodig.  Papier en iets om te schrijven.  Of een toestel om op te typen als je eerder het typende type bent (typende type, hebd'em?).  Meer weten?  Lees dan zeker dit artikel eens, en je kan zo aan de slag!

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!