Dag 25 dagelijks bloggen.  Dag 3 zonder suiker & 3 dagen verwijderd van D-day (de uitgerekende geboortedatum van den John).  De 3 dagen zonder suiker verlopen goed.  Het aftellen naar de geboorte begint wat zwaarder te worden.  Ik begin stilaan toch wat stress te krijgen (Kimberly zal je zonder twijfel zeggen dat dat een zwaar understatement is...).  Misschien geen ideaal moment om af te kicken van suiker, al valt het tot hier toe vrij goed mee moet ik zeggen.  Heel weinig cravings, geen hoofdpijn & een humeur schommelingen.

Alé, 't is te zeggen, toch niet door het gebrek aan suiker.  Mijn humeur schommelt wel serieus telkens ik dingen te eten zoek in de kast.  Ik wist al dat er enorm veel suiker toegevoegd werd, maar het was toch even een opfrissing / ontnuchtering al die ingrediëntenlijsten nog eens door te nemen.  Suiker, suiker en nog eens suiker.  Een mens zou bijna gaan denken dat ze bij het ontwikkelen van een nieuw product starten met suiker & kijken wat ze er verder kunnen van maken.  Het zou me niet eens verbazen als het effectief zo zou zijn!

Ik heb trouwens nog een extraatje toegevoegd aan m'n no sugar challenge, namelijk het (proberen) vermijden van plantaardige olie zoals koolzaadolie, maisolie, cottonseed olie, soja olie, zonnebloem olie, distelolie, ...  (Aan het waarom zal ik later nog een blogpost wijden.)  Ik heb daar persoonlijk nog nooit ofte nimmer op gelet als ik heel eerlijk ben.  Groot was dan ook mijn verbazing als ik in de Okay een pakje rozijnen wou kopen, naar de ingrediëntenlijst keek & daar cottonseed (katoenzaad olie) zag staan.  FML!

Zeker & vast to be continued!

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!