De ingesteldheid waarmee we in het leven staan bepaalt ons leven.  It's that simple.  Glas half vol of half leeg?  Het is maar hoe je het bekijkt.  Eenzelfde glas, een andere ingesteldheid, de ene positief, de andere eerder negatief getint.  Sommigen onder ons zien altijd meteen de mogelijke nadelen of problemen van iets.  En ja, bij deze moet ik bekennen dat ik ook heel lang zo geweest ben.  Play it safe, geen risico's, geen zotte dingen, altijd eerder de mogelijke negatieve kanten van iets eerst zien, en soms zelfs de positieve kanten of mogelijkheden niet eens bekijken.

Maar het verstand komt met de jaren zei m'n grootmoeder altijd, en door een duw (of stamp) hier en daar ben ik stilaan meer gaan durven.  Ben ik de dingen eerder van de potentieel positieve kant gaan bekijken.  Man, wat een fucking huge verschil!  Er gaat plots een wereld aan je open.  Een wereld vol nieuwe dingen, vol avontuur, vol soms eens recht op uw smoel gaan maar ook daar dan weer het goeie van inzien, je lessen uit trekken, opstaan en weer doorgaan.

Ik ben altijd al een dromer geweest, it's in my nature.  En dromen is leuk.  Maar die dromen ook effectief nastreven, ook al maken ze je bang, ook al lijkt het onmogelijk.  DAT is leven, dat is avontuur, dat is dikke fun!

Doe af en toe eens iets dat je bang maakt.  Begin klein.  Ontdek wat het met je doet, ontdek dat het vaak veel minder erg is dan wat er zich in je hoofd afspeelde op voorhand, ontdek wat je al die tijd al gemist (of net niet) had.  Leef!

Dit gedicht van de Australische Erin Hanson wil ik mijn (voorlopig nog) ongeboren zoon van jongs af aan meegeven, aanmoedigen & toejuichen :

There is freedom waiting for you,
On the breezes of the sky,
And you ask "what if I fall?"
Oh but my darling,
What if you fly?

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!