Ik merk bij mezelf en in mijn wijde omgeving dat er best veel mensen te kampen krijgen met mentale dips (om het woord problemen nog niet eens in de mond te nemen).  De drang om te presteren, om zich te bewijzen, het schijnbaar verplicht zijn om gelukkig te zijn, de toenemende werkdruk, etc etc etc.

Met enkele kleine ingrepen kunnen we toch al een head start nemen.  Hier @ Casa Pieter & Kimberly word ik bijvoorbeeld steevast ambetant wakker als ik in de keuken kom en er staat nog afwas op het aanrecht.  Mijn dag begint nog maar pas en ik word meteen met rommel en werk geconfronteerd. (Even met de vinger wijzen : Kimberly laat graag alles op het aanrecht staan wat niet in de vaatwas (meer) kan, en kookt graag met zoveel mogelijk potjes, pannen & attributen.  Hello Mt Afwas-Everest!

Als die afwas nu eens meteen aangepakt wordt, laat ons zeggen vijf à tien minuten extra werk, dan kan je (extra) tevreden naar bed gaan omdat je toch nog die afwas aangepakt hebt en niet uitgesteld hebt tot morgen ("Remember tomorrow", remember?).  Aangekoekt vuil is moeilijker te verwijderen dan vers vuil, uitgestelde taken worden bijna altijd zwaarder, zelden makkelijker.  Bijkomende win : je staat de volgende ochtend op en komt in een mooie, opgeruimde blinkende keuken terecht.  Een nette start van je dag, in plaats van meteen geconfronteerd te worden met werk dat op je ligt te wachten.

Stap je uit bed?  Vouw het meteen mooi open of maak het meteen mooi op.  Je begint je dag met een win, en 's avonds kom je bij het slapen gaan in een slaapkamer met een netjes opgemaakt bed.  Win!

Als ik 's avonds les geef en Cargo afsluit dan probeer ik alles zo goed mogelijk op te ruimen.  Eline of één van de andere coaches komt zo 's ochtends, net als onze leden, in een nette box terecht.

Dit alles om te jullie te proberen overtuigen van het nut om niet uit te stellen tot morgen wat je nu meteen kan doen.  Veel van die kleine prutstaakjes worden enkel groter door ze te laten liggen.  Neem het heft in handen en pak het aan!  Je zal zien dat dit naadloos overloopt in de rest van je dag, en zo zorgt een kleine overwinning voor een betere dag!

 

En nu ga ik me voorbereiden op de reactie van een hoogzwangere Kimberly als ze leest dat ik hier haar vaatwasgedrag heb aangekaart.  Als jullie na deze blogpost niets meer van mij horen, dan weten jullie wie het gedaan heeft.  (*hint* Kimberly, in de keuken, met een vuile pan van de spaghettisaus)

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!