Dag 266.  Dubbel...

Dubbel, zo kan ik mijn gevoel omschrijven als ik probeer de toekomst van mijn zaak te voorspellen.  Door een ongelooflijk gebrekkige communicatie overgoten met een serieus dikke saus van onzekerheid is het erg moeilijk om te gaan plannen.

Ik ben altijd al een aanhanger geweest van één van de uitspraken van Jean-Luc Dehaene : "Een probleem moet je pas oplossen als het zich stelt."
Dat betekent niet dat ik niet vooruit kijk, integendeel, maar ik presteer nu eenmaal beter "als het moet".  Duizend-en-één plannen maken en uitwerken voor het geval er iets zou gebeuren is niet mijn ding.  Niet uit luiheid, maar eerder door de psychologische gevolgen.  Op zoek gaan naar mogelijke problemen om ze daarna te kunnen anticiperen vind mijn hoofd niet zo leuk.  Het geeft me namelijk al eens het gevoel dat ik al die problemen ook effectief heb, en dat is niet zo ideaal natuurlijk.

In deze situatie is het wel wat anders.  M'n zaak is gesloten, ik wil zo snel mogelijk terug kunnen openen, en ga dus op zoek naar alle mogelijke situaties die zich zouden kunnen voordoen tijdens de komende weken met het oog op heropstarten.  Maar dat betekent dus ook heel veel gokken, want wie kan er nu in hemelsnaam voorspellen wat de volgende kemel zal zijn die onze regering gaat schieten?

Eerst buiten terug mogen sporten, dan kleine groepen binnen, dan naar normaal?  Welke algemene maatregelen kunnen we treffen?  Welke zijn scenario specifiek, en hoe kan ik die aanpakken?  Wat als ... ?  En wat als ... ?  En wat gaat dat allemaal kosten?  En kan ik dat allemaal nog wel betalen?

Onzekerheid troef.  In tijden waar we op zoek zijn naar zekerheid, naar duidelijke communicatie, naar eerlijkheid, krijgen we De Crem te zien op het journaal.  Geen groter kampioen in vragen ontwijken en het zaaien van onzekerheid & onduidelijkheid.  En op basis van beslissingen van zo'n "leiders" moeten wij het hoofd breken over hoe we dit allemaal zakelijk gaan overleven.  Je hebt uitdagingen en je hebt uitdagingen...

 

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!