Dag 245.  De een zijn dood ...

We staan aan de start van de derde week van deze COVID19 "lockdown".  "Lockdown" tussen haakjes, want het kan nog strenger.  We mogen enkel nog essentiële verplaatsingen maken, maar er mag nog gewerkt worden, we mogen nog wandelen, lopen, fietsen, ... Dit allemaal mits in achtname van wat volgens mij het woord van 2020 zal worden : social distancing.

Als eigenaar van een fitness zaak wordt ik al twee weken om de oren geslagen met how-to guides, verkoopspraatjes, aanbiedingen van bedrijven die allemaal weten hoe mijn zaak kan gered worden door volop in te zetten op het online gebeuren.  Miserie voor ons, vollenbak verkopen voor hen.  Het gaat zelfs zo ver dat velen luidop beginnen dromen van "enkel nog online".  En dan lach ik eens overdreven hard luidop.

Momenteel moeten we allemaal online gaan.  We zijn allemaal online fitness zaken.  Iedereen zijn moeder & bomma maakt vandaag online trainingsvideos.  En ik heb daar niks op tegen.  Wij doen dat ook.  Proberen de leden aan het sporten te houden om na afloop van deze aflevering van Black Mirror er terug in real life in te kunnen vliegen. Maar dat is een tijdelijk iets.  Al dat online is niets nieuws.  Jane Fonda maakte al at-home workout videos...  Over de bomma gesproken...

Er is altijd al een markt geweest voor mensen die graag sporten bij hun thuis, achter gesloten deurn.  En dat zal altijd zo zijn.  Maar om nu te zeggen dat de toekomst van fitness online is, dat vind ik een serieuze brug te ver.  Mensen komen namelijk niet enkel om te sporten, maar ook voor het sociale aspect.  Samen zijn met like-minded people, even ontsnappen aan de dagelijkse sleur, even weg van tussen die vier muren en de kattenbak.

Velen slaan aan het dromen, deels ingegeven door paniek omdat we nu de deuren moeten gesloten houden, en anderen proberen daarop te cashen.  De een zijn dood is de ander zijn brood, en dat zal altijd zo blijven.  Opportunist tot in de kist, veel mensen.

Maar CrossFit Cargo is here to stay, zij het dan tijdelijk gedwongen in een online versie, om nadien als een fenix uit de as te herrijzen! (lees die laatste zin opnieuw, maar dan met een dramatische, bombastische stem voor extra effect).

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!