Dag 238.  Kansen.

Vandaag kreeg ik een mailtje geforward met daarin onder andere een "bemoedigende" spreuk : "In het hart van elke moeilijkheid ligt een kans".

En hoewel we inderdaad vaak eerst op al het negatieve focussen, zijn er inderdaad ook kansen in deze periode.  Kansen om even tot bezinning te komen, kansen om enkele lang uitgestelde klusjes uit te voeren, kansen om je lees achterstand in te halen, kansen om die extra tijd te gebruiken om meer met je partner te praten, ...

Als je plots van thuis moet werken dan spaar je al de rijtijden van en naar je werk uit.  Wordt je volledig thuis gezet van je werk dan heb je plots een zee van tijd.  Ja, met een aanzienlijk loonsverlies, maar met een enorme extra hoeveelheid tijd én de wetenschap dat het maar tijdelijk is.

Of zoals Monty Python zong : "Always look on the bright side of life".  En ook al is always misschien een utopie, doe toch maar zoveel mogelijk!

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!