Dag 232.  The Corona continues.

Het begint bij velen te dagen, maar bij nog veel meer mensen zal hun euro de komende dagen pas vallen.  Shit has changed.  Sommigen lachen het nog steeds weg, maar meer & meer mensen zijn zich bewust van de gevolgen, en op die manier meer & meer ook van hun daden.

Nu CrossFit Cargo zijn deuren heeft moeten sluiten voor minstens de komende drie weken wou ik niet bij de pakken blijven zitten.  De steun van onze community was overweldigend, en mijn inzet om deze samen & in shape te houden zal alleen maar toenemen de komende drie (?) weken.

Gisteren heb ik een groot deel van ons sportmateriaal uitgeleend aan de leden, zodat ze thuis toch nog verder kunnen blijven sporten.  Fit & gezond blijven is de enige iet-of-wat remedie tegen ziekte in het algemeen.  Een fitter lichaam kan nu eenmaal meer weerstaan.  We worden iets minder snel ziek, maar belangrijker nog, als we ziek worden botsen we sneller terug.

Niet iedereen heeft echter de ruimte of mogelijkheid om thuis fitness materiaal te hebben, dus filmen we ook home workouts voor elke dag.  Elke dag zetten we zo'n filmpje online waarin we een opwarming en een workout uitleggen die je op maximum een 30tal minuten kan doen.  Voor wie geen sport deed ideaal om terug wat in shape te komen, en voor diegenen die wel actief sportten voor de aanvang van deze crisis is het een manier om hun fitness te onderhouden in afwachting van de heropening van onze deuren.

Deze workouts zijn voor iedereen, niet enkel voor onze leden.  Er zijn enorm veel mensen getroffen door deze situatie, en ook ik wil mijn steentje bijdragen.  Deels door een vijftal minuten entertainment (het filmpje, want, face it, de meest serieuze mens op aarde ga ik nooit worden) en deels door mensen toch in beweging te proberen houden om zowel fysiek als mentaal weerbaar te blijven.  Iets wat nu belangrijker is dan ooit tevoren.

Hieronder vinden jullie alvast de eerste workout die ik opnam samen met Jasper, één van de CrossFit Cargo coaches.  Stay tuned, daily, voor nieuwe workouts!

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!