Dag 222.  Jongleren.

Niet jong leren, maar jongleren.  Je weet wel, twee of meer objecten tegelijkertijd in de lucht gooien en in de lucht houden.  Vroeger dacht ik dat zoiets enkel weggelegd was voor circusartiesten.  Tegenwoordig weet ik beter...

We zijn allemaal jongleurs.  We proberen allemaal meerdere ballen (best case) in de lucht te houden.  Met best case bedoel ik dat een bal al eens mag vallen, die botst, rolt, maar gaat niet zo gauw kapot.  In het dagelijkse leven zijn het jammer genoeg niet allemaal ballen.  Er zit al eens een vaas tussen, een scherp keukenmes, een kettingzaag, ...

Er wordt zo enorm veel van ons verwacht.  Wij verwachten zo enorm veel van onszelf en van de wereld rondom ons, waardoor we gedwongen worden om met de zotste dingen te gaan jongleren.  En het is niet simpel om te stoppen met jongleren.  Elk moment van de dag hebben we wel minstens twee voorwerpen in de lucht.  Twee belangrijke projecten, twee of meer dingen die je zeker niet mag vergeten / die je zeker vandaag moet doen.  Vrouw en kind.  Vrouw, kind & familie.  Vrouw, kind, familie & werk.  Vrouw, kind, familie, werk & hobby.  Vrouw, kind, familie, werk, hobby en vrienden.  En ga zo maar door.

Een constante zoektocht naar balans.  Naar evenwicht.  Naar coördinatie.  En eens de ballen in de lucht zijn wil je ze ook in de lucht houden.

Soms hé, soms wil ik ze gewoon allemaal eens laten vallen.  Gewoon foert zeggen.  Fuck it.  Trekt allemaal uw plan!

En even later ga je alle gevallen ballen terug zoeken, gooi je ze één voor één terug in de lucht, en doe je verder als voorheen.

Welcome to the circus of Life.

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!