Dag 218.  Koffie out, matcha in.

November 2019 dronk ik mijn laatste kop koffie.  Tis te zeggen, m'n laatste kop koffie met cafeïne, want sindsdien ben ik overgeschakeld op deca.  Sinds vorige maand haal ik mijn cafëine niet langer uit koffie, maar uit thee, meerbepaald uit matcha.

Eerder per toeval kwam ik daar op uit.  Ik bezoek namelijk regelmatig Or Coffee of WAY, twee koffie bars bij ons op Dok Noord.  Nu hebben ze daar geen deca, en wou ik toch nog graag iets drinken wanneer ik daar naartoe ga om rustig iets te bespreken of gewoon voor de sfeer.  Zo maakte ik de overstap naar Matcha Latte en I haven't looked back since.  Ik ben fan!

Waarom?  De energie boost die je krijgt van matcha komt ook van cafeïne, echter "piekt" deze minder fel dan bij koffie.  De opname is trager, waardoor deze iets trager opkomt, langer aanhoudt en rustig ook weer afneemt.  Voeg daar nog eens de vele gezondheidsvoordelen aan toe en we have a winner!

Ik zou alles hier kunnen oplijsten, of jullie eenvoudigweg doorverwijzen naar deze blogpost : https://thesleepdoctor.com/2019/06/25/understanding-matcha/ waar jullie een super diepgaand artikel krijgen waar ook voor alle gezondsheidsclaims links te vinden zijn naar de betreffende studies.

Misschien eens proberen bij je volgende bezoek aan je favoriete koffiebar?

 

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!