Dag 214.  Baby-tolk.

Robert gaat enkele dagen per week naar de crèche.  Zowel Kimberly als ik werken én het is goed voor zijn sociale ontwikkeling heb ik me ooit laten vertellen.  Afhankelijk wie het vroegst naar het werk moet vertrekken spreken we af wie Robert naar de crèche brengt.  Als ik dat ben dan volgt er bijna standaard een awkward gesprek met de begeleidster van dienst.  (Het engelse "awkward" vertalen naar het nederlands geeft "onhandig", wat net wat minder goed klinkt, maar eigenlijk even passend is 🙂 )

Awkward dus, in de zin dat sommigen onder hen nooit tegen mij praten, maar enkel tegen Robert.  Een voorbeeldje?  Gisteren kwam ik binnen met Robert en vragen ze aan hem of hij goed geslapen heeft.  Vriendelijk van hen.  Maar ze vragen het aan hem, niet aan mij, dus ik staar gewoon, vriendelijk lachend (tenminste, zo denk ik toch dat ik keek, het kon evengoed een domme lege blik geweest zijn...), voor mij uit.  Awkward silence natuurlijk, want Robert kan met zijn zes maand nog niet echt een passend antwoord formuleren op die vraag.  Geen antwoord krijgend op haar eerste vraag probeert ze dan maar met een tweede "en om welk uur heb jij het laatst gedronken lieve schat?"  Ok, dit had tegen mij geweest kunnen zijn maar ik ben vrij zeker dat "lieve schat" niet tegen mij was, ook af te leiden uit het baby-toontje waarop gesproken wordt.  Opnieuw stilte, ze vroeg het namelijk aan hem, en hij kan nog niet praten, laat staan de klok lezen...

Uiteindelijk ben ik, na een tweede onhandige stilte, meegegaan in het verhaal en in zijn plaats geantwoord.  Tegen mijn goesting eerlijk gezegd.  Ik ben zijn vader, niet zijn tolk.  Vraag zo'n dingen toch gewoon rechtstreeks aan mij?

Het zal aan mij liggen, maar ik ben alvast niet in de wieg gelegd als baby-tolk.  En als ik dat nog een paar keer doe gaat die begeleidster mij niet al te sympathiek meer vinden denk ik.  Het leven kan soms toch hard zijn...

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!