Dag 212.  "My body is my temple".

Ik hoorde die gevleugelde uitspraak gisteren voorbijkomen.  "Mijn lichaam is mijn tempel"  Een gewichtige uitspraak, zeker omdat bij velen die tempel toch niet in de best mogelijke staat verkeert.

Zelf maak ik vaker de vergelijking tussen ons lichaam en een auto (sorry Celine...), iets wat dichter staat bij de meesten van ons.  (Hipsters, auto haters en andere, vervang gerust auto door bakfiets, fixie of step).  Je hebt er maar één en het moet je overal naartoe brengen, weer of geen weer.  Er zullen periodes zijn waar je iets minder aandacht zal hebben voor je auto (bakfiets/fixie/step), waar hij eens wat vuiler zal staan, of een onderhoud zich begint op te dringen, maar uiteindelijk doe je het wel altijd.  Het is tenslotte je vervoersmiddel, en je krijgt er maar één.  Kapot is kapot, dus je draagt er maar beter zorg voor.

Alleen jammer dat velen meer zorg dragen voor hun auto (bakfiets/fixie/step) dan voor hun eigen lichaam.  Dat onderhoud wordt vaak uitgesteld of zelfs nooit uitgevoerd (eens een grote jaarlijkse check-up bij de dokter, maar ook eenvoudige rustmomentjes), de benzine die er in gaat zo goedkoop mogelijk, noem maar op.

We vragen soms onmogelijke dingen van ons lichaam, we pushen het echt tot het uiterste (stress, ongezond eten, ...)  Geen erg, we kunnen dat aan, maar zorg ervoor dat het dan ook in tip top shape verkeerd als je er zo veel van vraagt.  Zorg voor een volle tank (eet gezond, slaap genoeg, drink voldoende water), hou de motor in tiptop shape (beweeg voldoende, eet gezond, slaap genoeg, ...).  Wat nog handiger is : als je de tank gevuld houdt en je motor onderhoud, dan zal de carrosserie er automatisch ook beter gaan uitzien 😉

Het is nooit te laat om aan die auto te gaan sleutelen!  Van spiksplinternieuwe showroom wagen tot jonge tweedehands naar versleten roestbak.  Hij moet nog even mee, dus draag er zorg voor.  Vele kleintjes maken één groot.  Een beetje gezonder hier, een glas water extra daar, tien minuten vroeger gaan slapen, een keer extra de trap nemen.  Ze dragen er allemaal toe bij dat je auto langer zal meegaan.

En vervang auto gerust door iets dichter bij jou als dat het je makkelijker maakt.  Maar de vergelijking zal nog steeds opgaan.

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!