Dag 211.  Iets om naar uit te kijken.

Tijdens het trainen komen mentale "trucjes" soms van pas om het nog net even vol te houden.  Een veelgebruikte is kleine doelen stellen, bijvoorbeeld tijdens het lopen, wanneer het zwaar begint te worden, por je jezelf aan om tot die volgende verlichtingspaal te lopen.  Dan tot de volgende hoek.  Het huis met die scheve brievenbus.  Die groene (geparkeerde) auto.  Van punt naar punt, stap voor stap.

In het dagelijkse leven kan je iets soortgelijks gaan toepassen.  Nog even volhouden tot aan je middagpauze, tot de koffie break, ... (Al zou ik wel durven adviseren om een nieuwe job te zoeken, één die je wel graag doet, als dit je dagdagelijkse manier van werken wordt...)

Wij hebben afgelopen weekend onze eerste familievakantie vastgelegd.  Het zullen zware weken en maanden worden, maar die vakantie in juli geeft mij (en ons) iets om naar uit te kijken.  Het vooruitzicht om even de riem er te kunnen afleggen en even genieten van mekaar.  We zijn nu eind februari, vakantie in juli ... kortbij kan je dat inderdaad niet noemen.  Gelukkig zijn er ook nog mini vakanties.  Geen valiezen pakken of gesleur, maar bijvoorbeeld een vrije zondag waarop er eens totaal niet gewerkt wordt.  En die mini vakanties brengen mij hopelijk heelhuids tot die grote vakantie.  Alle kleine beetjes helpen om te blijven gaan, om te blijven presteren, om jezelf door moeilijkere periodes te wurmen.

Time flies!

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!