Dag 208.  Gebroken nachten.

Iedereen heeft het wel al eens meegemaakt : een zware nacht gehad, weinig geslapen, en de volgende nacht functioneer je maar op halve kracht.  Niet erg als dat zo sporadisch eens gebeurt, maar als dat nacht na nacht is, dan wordt het minder interessant.

Twee, drie, of zoals afgelopen nacht vier keer per nacht klaarwakker door een soms lachende, soms wenende, in ieder geval aandacht vragende baby.  Er zijn ongetwijfeld nog ergere gevallen, maar ik kom nu alleszins op een punt waar ik stilaan zware voorwerpen ga beginnen gooien naar iedereen die mij met de glimlach komt vertellen hoe lang hun baby al doorslaapt.  Maar echt zware dingen hé!!!!!  Ik ben kei blij voor jullie, maar dat helpt mij GEEN REET!!!  Ik wil gewoon eens deftig slapen!!!!

Veel stress met de zaak, veel stress door te trainen (ja, ook dat is stress voor je lichaam) en het enige moment van de dag (de nacht) waar je recupereert van die stress wordt dan meerdere keren onderbroken op een vrij abrupte, luidruchtige manier.  Vrouwen die borstvoeding geven worden hier in bijgestaan door hun lichaam.  Ze slapen sneller & dieper, waardoor zij er beter tegen bestand zijn om 's nachts gewekt te worden voor hun baby.

Mannen ... not so much...

Gelukkig is moeder natuur zo slim geweest om de glimlach van een baby ongelooflijk ontwapenend te maken, of er zou ongetwijfeld sprake zijn van een veel hogere kindersterfte in deze fase van hun leven...

Waar is den tijd dat ze de fopspeen even in de jenever dopten om de baby wat beter te laten slapen hahahaha.  Jammer genoeg heb ik dat niet in huis...  zou dat met gin of rode wijn ook werken?

 

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!