Dag 201.  "Gij? Haha zot, daar geloof ik niks van!"

Ooit al eens te horen gekregen?  Misschien was het tussen pot en pint en ging het effectief over een straf verhaal waar inderdaad geen hol (of maar een beperkt hol) van waar was.  Maar wat als die persoon heel even zijn gevoelige kant had getoond, zijn masker had afgelegd, zijn hart openstelde en jij dat als antwoord gaf.

Weg sfeer.

Ik krijg dat persoonlijk wel vaker te horen.  Uiterlijk lijkt alles misschien in orde, lijkt het alsof je alles onder controle hebt, niets jou kan raken of kwetsen.  Maar net wanneer je dat ziet, dan zou je al beter moeten weten.  Dan zou je moeten weten dat de kans erg groot is dat er achter dat ijzeren gordijn meer schuil gaat.  Stille waters, diepe gronden.

De voorbije maanden zijn enorm zwaar geweest voor mij, en nu nog.  Alles kreeg stilaan vorm privé en professioneel, er waren mooie vooruitzichten voor de toekomst tot je als een donderslag bij heldere hemel getroffen wordt door iets totaal onverwacht, in dit geval professioneel.  Je staat met je rug tegen de muur en krijgt de keuze : opgeven & stoppen of doorgaan.  Verder vechten voor waar je aan begonnen bent en waar je in gelooft.  En de keuze an sich was snel gemaakt.  Ik heb in mijn leven al te veel opgegeven toen het moeilijk werd en weiger dat opnieuw te doen.  Ik wil vechten voor waar ik in geloof, verder gaan met wat begonnen is.  Maar dat maakt me ook zo enorm bang.  Een pasgeboren zoon, de enorme financiële investering, de druk om alles draaiende te houden, de last die volledig op mijn eigen schouders valt, de dagelijkse bange momenten die je moet onderdrukken, de tranen die je vaak moet wegmoffelen (want een echte vent huilt tenslotte toch niet?), ... noem maar op.  En weinigen die het zien omdat je zo goed bent geworden om die emoties te onderdrukken "en public".

Het was me regelmatig allemaal even te veel.  Het IS me regelmatig allemaal even te veel.  Maar opgeven doe ik niet.  De nodige tijd uitkerven voor mezelf en mijn gezin, doen wat ik kan zonder in het rood te gaan, en stiekem hopen dat wanneer ik eens mijn hart openstel en mijn gevoelens durf te uiten ik niet te horen krijg "Gij? Haha zot, daar geloof ik niks van!"

 

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!