Dag 199.  "Vinde gij mijn gat (niet te dik in deze rok?)"

Stellen mensen die vraag om effectief een eerlijk antwoord te krijgen of willen ze no matter what horen dat ze er goed uitzien?  Deze vraag spookt dagelijks door miljoenen mannen en vrouwen hun hoofd.  Zeggen ze eenvoudigweg de waarheid (of het nu positief of negatief is), of verbloemen ze de waarheid om de ander niet te kwetsen?

Als ik die vraag thuis stel aan Kimberly dan krijg ik altijd een erg voorzichtig, gewikt en gewogen antwoord als ze denkt dat het niet is wat ik wil horen, terwijl ik gewoon haar eerlijke oprechte mening wil weten.  En zij weet dat.  En toch zal ze niet vlakaf zeggen "ik vind dat je bijgekomen bent" (bijvoorbeeld).  En omdat ik zelf een eerlijk antwoord wil, geef ik haar ook een eerlijk antwoord als zij mij iets vraagt in de trend van het gekende nummer van Clement Peerens : "Vinde gij mijn gat niet te dik in deze rok?", al zou zij misschien een iets verbloemder antwoord meer op prijs stellen.

Zo wordt het ingewikkeld natuurlijk...  Als mensen een vraag stellen dan krijgen ze een eerlijk antwoord.  Ik vind dat maar normaal.  Maar dan stel ik me soms de vraag "had ik misschien niet wat tactvoller de waarheid kunnen zeggen?".  En dan is het antwoord ja.  Tuurlijk kan dat.  Maar dan horen veel mensen toch gewon terug wat ze willen horen.  Als ik gewoon rechttoe rechtaan antwoord dan bestaat daar zelden twijfel over.

Dilemma's...  Waarom kunnen we niet gewoon allemaal hetzelfde zijn?  Dan moeten we daar niet over nadenken.  Maar dan zou het misschien ook wel vrij snel vrij saai gaan worden...

Rechttoe rechtaan?  Wat meer tact?  Liegen om bestwil?

Ik hou het voorlopig toch maar bij rechttoe rechtaan.  Hate me now, (possibly) love me later.  Er lopen al genoeg mensen rond die barsten van de tact, overlopen van subtiliteit.  Laat mij dan maar zijn wie ik ben.  Laten we allemaal gewoon zijn wie we zijn.  En daar vrede mee nemen.  Dat is alweer een stapje dichter bij gelukkig(er) zijn.

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!