Dag 198.  "Zoiets kost tijd"

"Maar ik heb geen tijd!!!"  Sounds familiar?  Je wil wel iets doen (lezen, bewegen, meer slapen, ...) maar het eerste wat door je hoofd schiet is "maar ik heb geen tijd".  Eerst en vooral : als ik u nog één keer "maar" hoor zeggen dan ist ambras hé!!!!!!  Verder begint elke verandering klein, als een zaadje dat gepland wordt, met wat zorg en geluk ontkiemt, en mits wat meer zorg kan uitgroeien tot een mooie plant, die dan weer zaadjes produceert etc.

Maar al te vaak (dit soort "maar" is toegelaten 🙂 ) willen we het meteen groots aanpakken.  Alles of niets.  Er op of er onder.  De grote ommekeer.  En hoeveel keer is dat al goed afgelopen in het verleden?  Uhu...  Klein beginnen om vlot te kunnen bijsturen en groot te eindigen.  En die kleine dingen kosten ook een te verwaarlozen hoeveelheid tijd.  En groeien zelf uit, heel in het geniep, en krijgen zo van jou automatisch en onbewust de tijd die ze nodig hebben.

Gezond eten begint met één gezonder ingrediënt.  Bewegen begint met één stap.  Meer slapen begint met één extra minuut.  Meer quality time met je gezin begint met één minuut.  Minder uitstellen begint met één ding meteen opruimen of één mail meteen beantwoorden.

Alles begint met één eenvoudig ding.  Laat dat ontkiemen, zijn wortels groeien, zich vasthechten aan jou en je leven, en uitgroeien tot een prachtige plant!

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!