Dag 197.  Kritiek.

Gisteren zag ik volgende quote voorbijkomen : "Luister niet naar kritiek van diegene waar je nooit raad aan zou vragen."  De waarheid als een koe!  We houden heel erg vaak rekening met (mogelijke) kritiek van anderen.  "Wat moeten de mensen wel niet zeggen!" is een zin die ik in mijn kindertijd ook wel meermaals te horen kreeg.

Waarom zouden we wakker moeten liggen van wat mensen over ons zeggen?  Ieder zijn eigen leven.  We moeten dit we moeten dat, en er blijft vaak geen ruimte meer over om onszelf te zijn.  We luisteren naar de kritiek van anderen en passen er ons leven vaak aan aan.  Maar hoe waardevol is die kritiek?  Als je die persoon nooit om raad zou vragen, dan betekent dat ook dat hun kritiek nul komma nul waarde zou moeten hebben voor jou.

Misschien moeten we eens wat meer kritisch zijn over welke kritiek we ter harte nemen, en welke kritiek we gewoon van ons af moeten laten kaatsen.  Wat voor invloed zou dat hebben op de stress in jouw leven?

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!