Dag 195.  Leren vissen *insert zware lange vloek hier*

"Give a man a fish, and you feed him for a day.  Teach a man how to fish, and you feed him for a lifetime."

Niet de ideale manier om snel vrienden te maken vandaag de dag, maar ik sta hier zevenhonderduust procent achter.

In een maatschappij waar iedereen alsmaar meer & meer verwacht is er meer en meer nood aan mensen die willen leren vissen.  Zelf de handen uit de mouwen steken, er tijd & moeite in investeren en zo hun plan leren trekken.

Als iets één keer moet gebeuren dan kan ik er ergens inkomen dat je het gewoon laat doen.  Een dakgoot ophangen, een muur metsen, een tuin aanleggen, een boete van die ene vakantie naar Italië vertalen zodat je weet hoeveel je moet betalen, zo'n zaken.  Maar iets dat geregeld moet gebeuren, steek er dan toch een beetje moeite in en leer op zijn minst hoe je zo iets doet.  Er zal niet altijd iemand klaar staan om je (opnieuw) te helpen, gratis of betalen, doet er niet toe.

Dit is geen blog over bouwen of verbouwen, alhoewel...  Misschien ergens wel.  Niet je huis of appartement, maar je eigen lichaam.  Opbouwen of ombouwen tot iets waar jij de rest van je leven wil in wonen.  Investeer dan ook wat tijd en moeite in het begrijpen van hoe je lichaam is opgebouwd, hoe het werkt, hoe het zich goed voelt of hoe je het beter kan laten voelen.  Lekker lui zou dan zijn "koop maaltijden / shakes / brol van merk X Y Z, eet dat en enkel dat gedurende 12 weken, samen met een wekelijks lavementje, en je valt af."  Nadien herval je in oude gewoontes, want je weet niet hoe je aan je lichaam moet bouwen of verbouwen, maar daar wordt dan niet bij stil gestaan.  De smart way is dan leren vissen, of liever, leren bouwen/verbouwen.  De nodige informatie inwinnen, opzoeken, absorberen en hier zelf mee aan de slag gaan.  Hoe kan je zelf gezonde maaltijden samenstellen.  Hoe kan je zelf je lichaam beter laten voelen.  Hoe kan jij zelf bepaalde gewoontes aanpassen/verbouwen zodat ze meer gaan bijdragen tot jouw lichaam en geest."

"'t is ne stiel" zou ons bomma gezegd hebben.  En zou zou gelijk hebben.  "ne stiel" leren kost tijd, veel tijd, met vallen en opstaan, maar je leert het wel op die manier.  Je moet geen meester bouwer worden, je moet gewoon jezelf een solide basis bijbrengen om daar mee aan de slag te kunnen en resultaten te bereiken op lange termijn.  Niet één keer eten van wat je krijgt, maar zelf voor eten zorgen, dag na dag.

Leer fucking vissen.

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!