Dag 192.  Productiviteit, the sequal.

Hoe productiever we zijn, hoe meer werk we gedaan krijgen op een dag.  Door bepaalde gewoontes te wijzigen of nieuwe gewoontes aan te leren.  Door bepaalde technieken te gaan toepassen (zoals de in de blogpost van gisteren vermelde Pomodoro techniek). Door je omgeving aan te passen.

Dat laatste, je omgeving aanpassen, is mijn meest recente verandering.  Ik werkte thuis namelijk altijd aan de grote tafel.  Lekker gezellig, maar oh zo makkelijk afgeleid of snel te storen.  Met een pasgeboren zoon was het bijna onmogelijk om die omgeving aan te passen, alhoewel...  Als ik mezelf verplaats naar een nieuwe omgeving dan telt dat toch ook als het aanpassen van mijn omgeving?  Bingo!

Enige tijd geleden besloot ik met de moed der wanhoop om de opslagkamer (een ongebruikte slaapkamer waar door de jaren heen heeeeeeel wat materiaal (voornamelijk brol) verzameld is geraakt) eens onder handen te nemen.  Als ik deze nu eens zou kunnen omtoveren tot een tempel der productiviteit?  Zo weinig mogelijk afleiding, zo veel mogelijk dingen die mij helpen focussen.  Makkelijk gezegd, iets moeilijker uit te voeren...

Na enkele ritten naar het containerpark werd de opslagkamer stilaan een bruikbare kamer, boeken werden georganiseerd, de ruimte moet nog wat verder ingericht worden maar ik heb er alvast een grote tafel waaraan ik rustig kan werken.  Ik ben er momenteel zelfs deze blogpost aan het typen!

Niet altijd ideaal voor je partner, want ook al ben ik thuis, Kimberly ziet me nu niet (letterlijk) als ik aan het werken ben, maar on the other hand werk ik nu ongestoord en ben dus sneller klaar, waardoor ik sneller terug beneden bij haar & Robert kan zijn.  Het is echt crazy hoeveel werk je verzet krijgt als je ongestoord en geconcentreerd kan werken.  Geen koelkast of koffiezet om eens naartoe te lopen.  Geen mensen die plots tegen mij beginnen praten.  Mijn gsm staat altijd op stil zodat ik er niet door afgeleid wordt.  Alles rondom mij is werk gerelateerd.  En een bijkomend voordeel?  Ik associeer de leefruimte beneden niet langer met werken.  Werken is boven, aan m'n bureau.  Beneden is familie time.  Duidelijk voor mij, duidelijk voor m'n familie.

Time will tell hoe dit verder evolueert, maar voorlopig ben ik alvast blij met deze aanpassing!

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!