Dag 190.  "... maar ...".

Mensen helpen is wat ik graag doe.  Mensen helpen is wat ik wil doen.  Ik heb mij daar altijd heel goed bij gevoeld.  Maar mensen moeten willen geholpen worden...

Niets frustrerender dan iemand zien met problemen, weten dat jij hen kan helpen, maar dat zij zelf er nog niet klaar voor zijn.  Meestal uit zich dat in gesprekken met één bepaald woord.  Vier letters.  Maar.

"Ik zou dat kunnen doen maar ..."
"Ik wil dat wel doen maar ..."
"Ik ga dat doen maar ..."
...

Nog voor er goed en wel begonnen wordt liggen de excuses al gebruiksklaar.  Er is vaak zelfs al over nagedacht!  Dus er werd al energie gestopt in het zoeken naar redenen waarom ze het toch niet zouden kunnen doen op die manier.

Als je iets wilt, als je iets écht wilt, dan doe je wat nodig is.  En dan stop je al je energie in je volharding, in je zoektocht naar oplossingen in plaats van te zoeken naar excuses.  Velen leggen die verantwoordelijkheid bij iemand anders.  Hun therapeut, hun coach, zij moeten mij oplossingen aanreiken.  Zij moeten mij helpen.  Maar wil jij wel geholpen worden?  Sta jij er voor open om het eens van een andere kant te bekijken?  Wil jij eens iets anders doen dan anders?  Hoe hard wil je het?

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!