Dag 184.  Baby sprongen.

Volgens wat ik hoor, lees én merk maken baby bepaalde sprongen door.  Fases in hun groei waar ze op korte tijd veel & snel evolueren, vooral mentaal dan.  Dit gaat jammer genoeg ook gepaard met de nodige (extra) slapeloze nachten.

"Dat hoor er bij Pieter" krijg ik dan te horen.  Nou, slechtste troost ooit!  Zo weinig slaap ik nodig had toen ik een tiener of twintiger was, zo veel heb ik er nu nodig aan de vooravond van tram 4.  Een best grote dosis professionele stress zorgt er voor dat ik mijn lichaam en geest genoeg tijd moet geven om te recupereren.  Nu ik mijn trainingen heb opgevoerd met het oog op de 50km trail in juni moet ik zo mogelijk nòg meer herstellen (want ook dat is stress), net nu mijn nachten verkapter dan ooit zijn.

Geen ideale situatie, en ik voel daar de gevolgen van.  Ik ben zelden ziek, maar de laatste weken voel ik mijn lichaam regelmatig vechten om niet ziek te worden.  Allemaal een gevolg van de stress & het gebrek aan recovery time, slaap.

Nu zou ik 's avonds wat vroeger kunnen gaan slapen, maar dat is vaak het enige moment van de dag waarop Kimberly en ik eens even rustig samen kunnen zijn, nadat Robert in z'n bed ligt.  Samen met hem gaan slapen zou betekenen dat we dat rustige moment niet meer hebben.  M'n verstand zegt me van vroeger te gaan slapen (niet dat ik nu laat ga slapen, ik lig zelden na 22u30 in bed), maar het opofferen van dat rustige moment samen, daar kan ik mezelf nog niet toe brengen.

Ofwel gaat Robert binnenkort weer beter slapen, ofwel gaat het er effectief van komen... Als hij z'n bed in gaat, zelf ook mee naar bed.  De nachten zouden dan nog steeds gebroken zijn, maar ik zou toch wel wat meer slapen elke nacht.

Niet makkelijk, al weet ik natuurlijk wel wat ik het beste zou doen.  Nu nog die koppigheid aan de kant zetten.  Step by step een beetje vroeger in bed, al is het maar om deze fase goed door te komen.

Hoe hebben jullie dat opgelost?  Alle hints, tips & tricks altijd welkom!

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!