Dag 174.  Instant gratification.

Vandaag de dag willen we altijd alles meteen.
Sparen voor een nieuwe auto?  Fuck da, ik koop wel op afbetaling.
Iets bestellen dat pas volgende week geleverd wordt?  Ik zoek wel even verder naar een webshop die morgen al levert.  Niet te vinden?  In welke winkel is dat hier op voorraad?
Ik wil persoon XYZ spreken en bel zijn gsm.  Waarom neemt die nu niet meteen op!?!?
Ik heb een mail gestuurd en ik heb nog steeds geen antwoord (op de mail die een uur geleden verstuurd werd).
10kg moet er af!  Hoe snel kan ik dat gewicht verliezen?  Wat?  Een jaar?  Ik volg wel een crashdieet!

Instant gratificiation.  Alles moet nu direct onmiddellijk meteen.  We denken er nog maar aan en het moet al geregeld zijn.  Wat is er fout met vol spanning wachten op een levering?  Uitkijken naar een antwoord op je brief en door het dolle heen zijn als die dan eindelijk in je brievenbus land een week later.  Sparen en dan extra genieten van die beloning (en die vaak ook met meer respect en liefde behandelen, meer waarderen).

Het is niet alleen zo dat mensen zo snel mogelijk willen afvallen, of onmiddellijk een bepaald probleem (years in the making) willen opgelost zien.  We nemen meteen gigantische stappen, drastische maatregelen om meteen ons doel te bereiken.  Maar is dit altijd de beste oplossing?  Hoe blijvend is het resultaat van zo'n drastische stappen?  En wat zijn de altijd aanwezige nadelen (die we vaak bewust over het hoofd zien)?

Om mij nog eens te wenden tot een onuitputtelijke bron van inspiratie, de Bond Zonder Naam : "Haast en spoed, zijn zelden goed!"

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!