Dag 172.  "Maar hoe begin ik daar aan?!?"

"Hopes & dreams", daarmee vullen we ons leven.  En dat is best ok, we moeten durven dromen!  Maar wat als het altijd alleen maar bij dromen blijft?  Wat als je er wel achteraan wil gaan, maar niet weet waar te beginnen?  Of je hebt het al meermaals geprobeerd maar je slaagt er maar niet in om momentum te creëren, om op gang te geraken?

Ons gedrag, en meer bepaald onze gewoontes liggen aan de basis van alles.  Ik heb lang getwijfeld of ik nu "heel erg enorm super veel" of "alles" zou typen.  Het werd uiteindelijk ALLES.  Ons gedrag, onze gewoontes hebben bepaalde gevolgen, zowel op ons eigen leven als op dat van anderen.  Als wij iets willen veranderen, dan moet er aan gewoontes gewerkt worden.  Heel klein in het begin, om groot te eindigen.

Daar zijn we nu al een twee-tal weken mee bezig tijdens de eerste C4-Challenge.  Het heeft niets met ontslagbrieven te maken, maar alles met Change.  Verandering.  Vijftien deelnemers die elk hun gewoontes onder de loep nemen en de verandering die ze zoeken ook effectief in gang gaan zetten.  Stap voor stap, erg specifiek en gericht.

Ik wil afvallen, ik wil gezonder zijn, ik wil meer sporten, ik weel meer vrije tijd, ik wil minder stress, ik wil minder snoepen, ik wil meer tijd voor mijn kinderen, ik wil ik wil ik wil.

Motivatie brengt ons maar een bepaald stuk van de weg.  Vroeg of laat zal die motivatie klappen krijgen, en dan vallen we terug naar onze basic programming, onze gewoontes.  Die gewoontes kunnen aangepast of aangeleerd worden.

Die gewoontes zijn de sleutel tot succes, tot een blijvend resultaat.  (In tegenstelling tot de kookboeken van Pascal Naessens en co zoals sommigen al eens durven denken).  De gewoonte aanleren om uit haar kookboeken te koken één maal per week, en dan twee, drie, ... Daar zit het succes.  Niet in de boeken zelf.  De boeken zijn een hulpmiddel, maar ons gedrag, onze automatismen moeten ons daaruit laten koken, en zo wat gezonder gaan eten 's avonds, en zo werken aan een gezonder voedingspatroon.

Lopen begint met één kleine stap.

Afvallen begint bij een gedragsverandering.
Stoppen met roken begint bij een gedragsverandering.
Beter gezind zijn begint bij een gedragsverandering.
Meer tijd spenderen bij je familie & minder op je werk begint bij een gedragsverandering.
...

Verander je gedrag en je verandert je leven.

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!