Dag 171.  Ongestelde vragen.

Ongestelde vragen & veronderstellingen, twee stokpaardjes.  In een wereld waarin we meer verbonden zijn dan ooit, en iemand iets vragen dus makkelijker zou moeten zijn dan ooit tevoren, gebeurt het juist minder en minder.

"Het antwoord op een ongestelde vraag is altijd neen".  En toch stellen we veel vragen niet.  Omdat we vaak denken dat de andere partij ons misschien dom zal vinden, of we het zelf een "onnozele" vraag vinden.  Veronderstellingen.

Als we nu eens allemaal stoppen met veronderstellingen te maken, en ons gewoon baseren op feiten en informatie?  Iemand die ergens niet zeker van is en het vraagt is, in mijn ogen, duizend maal slimmer dan iemand die iets veronderstelde en het fout had.  Vraag het dan gewoon, dumb ass!  Hoe moeilijk kan het zijn?  Even dubbel checken kan ons zò veel tijd en miserie besparen!

Is iets niet duidelijk, twijfel je ergens aan, vraag het dan gewoon!  Worst case wordt er niet geantwoord en sta je nog steeds waar je stond voor je de vraag stelde.  Best case krijg je een antwoord en kan je verder of beschik je over alle / meer feiten zodat je geen ongefundeerde veronderstellingen moet maken die veel vaker dan niet enorm persoonlijk gekleurd zijn (door je humeur, door andere veronderstellingen, door je omgeving).

Denk voor jezelf en durf te vragen!

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!