Dag 156.  New year new bullshit!

31 December, vanavond knalt er heel wat vuurwerk en menig kurk de lucht in, gevolgd door de aloude goede voornemens.  Dit jaar ga ik veranderen, dit jaar ga ik eens xyz doen, dit jaar bla bla bla!

Wat gaat dit jaar anders maken dan alle vorige jaren?  Hoeveel van die goede voornemens die je één jaar geleden maakte heb je verwezenlijkt?  Nu je daar toch even over nadenkt, spendeer dan nog even wat extra tijd en ga eens op zoek wat je gedaan hebt om die gerealiseerde voornemens te realiseren (hey, it worked, dan weet je maar best hoe je dat net gedaan hebt, toch?) of ga op zoek naar wat er mis is gelopen zodat je het dit jaar misschien eens anders kan aanpakken.  Niks dommer dan exact hetzelfde doen van wat je al deed in de hoop een ander resultaat te bereiken!

In plaats van al die goede voornemens te maken kijk ik liever eens terug naar het afgelopen jaar.  Wat heb ik verwezenlijkt, waar ben ik begonnen en waar sta ik nu.  Niet enkel 1 jaar geleden, maar 2 jaar geleden, 5 jaar geleden, ...  Een moment van reflectie.  We vergeten heel makkelijk van waar we komen.  Fysiek, mentaal, familiaal, ...  Laat ons daar eens op terugblikken.  In plaats van te zeggen dat je nog geen 100kg kan opheffen kunnen we misschien even terugblikken naar onze start, toen je misschien met moeite 5kg veilig kon opheffen, en intussen neem je al 70kg vlot van de grond.  Het is geen falen dat die 100kg (nog) niet lukt, het is een groot succes dat je van 5kg naar 70kg bent gegaan.

Het hoeft niet alleen maar sportief te zijn uiteraard.  Ook op lichamelijk vlak, professioneel vlak, familiaal vlak kunnen we de dingen gaan herkaderen.  Focus op je succes, niet op waar je "gefaald" bent.

Geef je jaar een positieve start.  Niet met goede voornemens, maar met een terugblik op de lange weg die je al hebt afgelegd, de vele stappen voorwaarts die je gezet hebt.  Teveel achterwaartse stappen?  Kijk dan even wat verder dan je neus lang is, identificeer waar het fout liep, en zet die volgende stap.

Nu, morgen, overmorgen, elke dag opnieuw.  Niet enkel nu omdat het nieuwe jaar voor de deur staat.  Het is tenslotte enkel onze planeet aarde die een ommetje gemaakt heeft om de zon.  Business as usual!

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!