Dag 151.  Fase 2.

Het wordt stilaan tijd voor fase 2.  In fase 1 heb ik de nodige aanpassingen gedaan aan mijn levensstijl om een gezonde fitte basis te hebben.  Enkel gewoontes aangepast, enkele nieuwe gewoontes toegevoegd, alles om de basis, de toestand van mijn lichaam, te verstevigen (of te renoveren).  Nu die grondslag gelegd is en die gewoontes er goed inzitten kan ik overgaan naar fase 2.  Toewerken naar mijn sportief doel.  Ik heb voor mezelf een vrij ambitieus doel gesteld voor 2021, het jaar waarin ik 40 word.  Ik wil namelijk 100km gaan lopen.  In één keer.

Enkele jaren geleden stak ik mijn teen al eens in het marathon water en liep er uiteindelijk twee.  Mijn ambitie is nooit geweest om er nog eentje te lopen, ik wou het gewoon eens gedaan hebben, ongeacht de tijd die ik er over zou doen.  Gewoon kunnen afvinken van mijn bucketlist.

Waarom dan die tweede?  Wel voor de eerste had ik heel veel gelopen.  Nadien was ik het lopen wat beu en stortte ik me volop op CrossFit.  De tweede kwam er een (of was het nu twee?) jaar later als een soort van experiment : kan ik een marathon uitlopen door enkel en alleen vijf maal per week aan CrossFit te doen.

Het antwoord bleek ja, en slechts enkele minuten trager dan mijn eerste marathon in Stockholm, en dat zonder één keer een deftige afstand te lopen ter voorbereiding.  Ik heb er wel de nodige lessen uit getrokken, want mijn enkels en knieën waren niet echt klaar voor de job, die tweede marathon was veel harder afzien dan de eerste, maar wel haalbaar.

Wie wil lopen moet eerst kunnen stappen, en verder in die lijn : wie 100km wil lopen, moet eerst 50km kunnen lopen.  Zo kwam ik tijdens het doorspitten van de 2020 loopkalender een loopevent tegen in juni, in Spa : The Longest Day.  Het is zowel een wandeltocht als een looptocht, wat ervoor zorgt dat er ruim voldoende tijd is om te finished, meerbepaald veertien uur.  Als het lopen niet meer zou lukken, kan ik, hopelijk, nog steeds wandelend de finish bereiken.

En dus is de kans groot dat ik in de toekomst ook hier wat meer ga schrijven over mijn voorbereidingen voor die 50km trail run.  Ik kijk er alvast naar uit!  Ik ben zelf sterk onder de indruk van hoe mijn lichaam aanvoelt sinds ik eens grote kuis heb gehouden in mijn levensstijl en ben dan ook super benieuwd hoe de komende vijf maanden zullen aanvoelen.

Oh ja, en ik had nog iets aan te kondigen ook zeker had ik vorige week gezegd.  Ja dat zal dan (waarschijnlijk) voor morgen zijn 😉

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!