Dag 148.  Nagenieten.

Gisteren nam ik samen met Sandro deel aan de Holthem Throwdown.  De Holthem Throwdown is een CrossFit wedstrijd die voor het eerst werd georganiseerd door, je raadt het mogelijk al, CrossFit Holthem.  Ik heb nooit aan CrossFit gedaan met de ambitie om wedstrijden mee te doen.  Ik sport om gezond te blijven/worden, niet voor de competitie.  Echter zo nu & dan maak ik eens een uitzondering en neem ik eens deel puur voor de fun.  De sfeer is steeds fantastisch op zo'n events.  Je ziet er veel mensen terug, de lacht veel, je bent er eens een dagje tussenuit.  Ik doe ook enkel mee aan team wedstrijden, samen met nog minstens één iemand anders.

Ik ben intussen een kleine twee maand terug vrij regelmatig aan het sporten na vrij lang stilgelegen te hebben (geen tijd, geen zin, *vul zelf je excuus hier in*) en was stiekem toch heel erg benieuwd (lees: bang) over hoe het zou verlopen.  Twee maand at ik zo puur en gezond mogelijk, soms op het fanatieke af.  Dat hoeft geen probleem te zijn (integendeel) maar ik at ook geen koolhydraten meer.  Ook dat is an sich geen probleem, ware het niet dat ons lichaam bij zo'n intensieve inspanningen als bijvoorbeeld CrossFit toch net dat ietsje vlotter presteert met wat koolhydraten op voorraad.  Ik had een potje honing meegenomen en zo'n half uur voor elke workout (je doet sowieso drie workouts, en als je verder geraakt mogelijk nog een vierde, de finale) nam ik een klein lepeltje honing.  Glucose klaar voor gebruik!

De hele dag was eigenlijk één groot experiment : koolhydraatloos (tenzij specifiek een kleine dosis voor elke workout), bijzonder weinig slaap na een zware nacht met dank aan de zeventien weken oude Robert en sinds geruime tijd een die-hard believer in de voordelen van neusademhaling (inademen door de neus, uitademen door neus of mond, afhankelijk van de intensiteit, en enkel heel uitzonderlijk en bewust enkele korte ademhalen door de mond tussendoor om iets sneller te herstellen).

Eén groot experiment dat blijkbaar toch vrij goed verlopen is, want na drie workouts bleken Sandro en ik op de tweede plaats te staan.  Dat betekende dat we nog een vierde workout voorgeschoteld kregen : de finale!  De uitslag van deze vierde workout werd mee verrekend met de eerste drie en bepaalde zo het podium. In deze laatste finale workout werden we derdes, maar dit bleek voldoende om onze tweede plaats vast te houden en zo belandden we op het podium.

Het was een erg vermoeiende dag, maar een zot plezante dag.  Er deden veel andere CrossFit Cargo teams mee (4 podiumplaatsen!!!!) en de aanmoedigingen galmden de ganse dag in het rond.  Een dag om nooit te vergeten en een opsteken voor mezelf dat mijn lichaam blij is met de manier waarop ik het de laatste tijd behandel.

Een beperkte hoeveelheid sport (3tal keer per week), door & door clean eten, voldoende (proberen) slapen, het werpt blijkbaar toch zijn vruchten af!  Ik ben alvast overtuigd en ga sowieso verder op deze weg!

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!