Dag 146.  Frustrerend.

Bij het begin van elke les laat ik onze leden zich aan mekaar voorstellen door hun naam te zeggen en dan een antwoord te geven op een specifieke, dagelijks veranderen vraag.  Soms iets grappig, soms iets heel persoonlijk.

Gisteren vroeg ik hen iets te delen dat zijzelf ongelooflijk frustrerend vinden.  Het bleek een perfecte vraag om de tongen los te maken, hetzij instemmend hetzij een klein debat als iemand het daar niet mee eens was of van een andere kant kon bekijken.  Zelf kreeg ik inspiratie voor deze blogpost.  Iets wat mij mateloos kan frustreren.

Meer is niet altijd meer, meer is vaak minder.

We leven in een wereld waar alles maar meer, sneller, beter, verder, hoger, ... moet zijn.  We kunnen niet meer tevreden zijn met simpele dingen, we moeten altijd alles onmiddellijk hebben/bereiken.  Specifiek bij ons zie ik regelmatig mensen die denken dat zoveel mogelijk sporten hun doelen sneller zal helpen bereiken.  Maar dat is gewoon dom, ergens een logische manier van redeneren, maar een redenering die kant nog wal raakt.  Ze willen vaak meteen kunnen wat anderen kunnen die al jaren sporten.  Ze willen meteen een straks afgetraind lichaam hebben terwijl ze hun tempel al vijftien jaar in verval hebben laten staan.  Val zo'n doelen niet meteen kop-over-kloten aan, als een stier op een rode lap.  Denk na, ga ten rade bij mensen die misschien wat meer kennis van zaken hebben, heb geduld.  Werk, maar werk verstandig.  Door blindweg zoveel mogelijk te doen, ga je vaker achteruit dan vooruit, terwijl je net zo gemotiveerd bent om je doelen te bereiken.

Heb geduld, heb een plan (en maak dat plan met kennis van zaken) en ga aan de slag.  Stop met steeds opnieuw diezelfde fout te maken.  Vraag het aan iemand die weet hoe het moet, heb vertrouwen in die persoon & jezelf, en bereik je doel.

More is not always more, more is often less.

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!