Dag 145.  Klaar voor een nieuwe challenge?

Elk jaar doen we met de leden van CrossFit Cargo een health challenge waar we samen gedurende een aantal weken gezonder gaan eten & leven.  We bereikten hiermee keer op keer geweldige resultaten, maar mensen hervielen al gauw terug in oude gewoontes.  Old habits die hard zeggen ze, en niets is minder waar!  We zijn allemaal al vol goede moed met dingen begonnen (of gestopt) om vroeg of laat op onze stappen terug te keren.

Veel werk voor niets.  Wel, niets is misschien niet het juiste woord, want enkele weken of maanden gezonder leven is beter dan het niet te doen, maar toch jammer dat het niet kan volgehouden worden.  Zelf ben ik ook zo een pingpong bal.  Ooit een roker, meerdere keren gestopt tot het mij uiteindelijk definitief (en wat is definitief... ik leef immers nog, dus hervallen kan nog steeds...) gelukt is van te stoppen enkele jaren geleden.  Qua voeding same story.  Veel geprobeerd, veel afgevallen, en (bijna) evenveel terug bijgekomen.  Steeds opnieuw herviel in oude gewoontes.

Daarom ben ik mij meer en meer gaan verdiepen in psychologie, gewoontes & vooral het veranderen van gewoontes.  We weten meestal, als we ons gezond verstand gebruiken, welke ongezonde dingen we doen en beter zouden achterwege laten, of wat we zouden kunnen gaan doen om gezonder te gaan leven, of om meer onszelf te zijn, of noem maar op.  We weten het wel, maar we kunnen het niet in de praktijk brengen.  Daar knelt nu vaak het spreekwoordelijke schoentje.

En daarom ben ik zo blij met wat ik klaargestoomd heb gekregen.  Een nieuwe challenge voor onze leden, en als jij wil ook voor jou!  Gefocussed op behaviour change, gewoontes ontcijferen en aanpassen om beter aan te sluiten bij onze doelen.

Ik kan er nog niet alles over kwijt, maar de officiële aankondiging volgt eerstdaags, dus als jij ook een paar gewoontes hebt waar je wil aan werken blijf dan zeker m'n blog in het oog houden!

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!