Dag 143.  Maak uw hoofd eens wat meer leeg.

En dan bedoel ik niet door te gaan (actief of passief) mediteren, maar door al die zevenhonderd duizend dingen die we constant moeten onthouden gewoon uit ons hoofd te halen.  Neen niet lekker gewoon vergeten maar al die zaken uit ons hoofd halen en toevertrouwen aan iets extern.  Een app, een blad papier, een post-it'je op de koelkast, you name it.

Ons leven is vaak zo hectisch geworden, en onze gedachtenstroom zo eclectisch dat het enorm veel energie eist om alles bij te houden.  Energie die we eigenlijk feitelijk liever gewoon ter beschikking zouden hebben om de dingen te doen die we doen.  Alle aandacht bij het spelen met je kind of half&half met je gedachten bij een taak zijn die je niet mag vergeten?  Je 100% wijden aan een gesprek of constant in je hoofd herhalen dat je niet mag vergeten straks naar persoon Y te bellen?

Gebruik die smartphone eens voor iets anders dan non-stop informatie opnemen.  Gebruik hem eens om informatie af te geven!

Voor mezelf gebruik ik al jaar en dag de app TodoIst.  Alle platformen, integratie met m'n gmail, integratie met m'n digitale kalender, super handig en altijd klaar voor gebruik.  Voor de boodschappen hebben we zo een mini magneet whiteboardje op de koelkast hangen waar we de boodschappen opschrijven die we zeker moeten meebrengen.  Denk je aan iets?  Schrijf het op, schrijf het letterlijk van je af als het ware.  Zo mag je het vergeten, want je app of notitie zal je er aan herinneren.

Nu K. nog zover krijgen haar papieren agenda om te zetten naar een digitale zodat ik eindelijk eens weet wanneer er dingen gepland staan haha.

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!