Dag 125.  Changes.

Verandering is scary.  We hebben allemaal onze gewoontes, onze routines.  Sommige doen we heel bewust, sommigen op auto-pilot.  Als we daar iets willen aan veranderen dan vraagt dat hard werk, maar het kan.  Waar een wil is, is een weg, right?  Alleen worden er soms ook veranderingen opgedrongen.  Je krijgt je ontslag van je werkgever, je dagelijkse weg naar je werk wordt enkele maanden afgesloten, er sterft iemand in je nabije omgeving, ...  Stuk voor stuk dingen waar je zelf geen controle over hebt.  "Van moetens".  Verandering onder druk.

Sommigen gaan daar heel los mee om en passen zich snel aan.  Zelf heb ik het daar een pak moeilijker mee.  Jezelf telkens weer proberen wijzen op de positieve kanten, op de nieuwe kansen.  Dat zouden we moeten doen.  Zouden moeten.  Vaak makkelijker gezegd dan gedaan.  De ene dag lukt dat al wat makkelijker dan de andere.  Vandaag was een moeilijke dag.  Zo'n dag waar je hoofd focust op de negatieve dingen, van bij het ontwaken.

Ik stond op, heb mezelf verplicht een vol uur te mediteren en dat hielp.  Voor een half uur ofzo.  Dan nam het negatieve weer over.  Zo ging het al de ganse dag heen & weer.  Ik heb op het punt gestaan om mij op een zak M&Ms te storten, alsof dat iets zou geholpen hebben...  We doen soms rare dingen onder druk...  Momenteel gaat het terug al wat beter in mijn hoofd.  Na regen komt zonneschijn.  Ik verplicht mezelf telkens te focussen op het positieve, en tegen mezelf telkens twee positieve dingen te zeggen die een gevolg kunnen zijn, in plaats van al die donkere negatieve gedachten.

Zonder slechte dagen zouden we de goede dagen niet kunnen appreciëren.  Laten we ons daar aan optrekken.

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!