Dag 123.  In perspectief.

Het internet maakte de wereld een ongelooflijk pak kleiner.  Ik ging vroeger naar de bibliotheek om dingen op te zoeken voor school.  Het dichtste bij "veel info op een kleine plaats" was misschien nog mijn CD van Microsoft Encarta.  Voor wie dit onbekend in de oren klinkt : snotneus!  (Encyclopedie op een CD).

Nog een generatie vroeger was de wereld nog veel kleiner.  Toen was de beste timmerman van het dorp ook nog de beste timmerman.  Punt.    De beste bakker was de beste bakker en de beste danser de beste danser.  Met de opkomst van radio, tv, en zeker en vast het internet, brak de wereld open.  Die beste bakker bleek eigenlijk een pak slechter dan die van enkele dorpen verder, er was een timmerman twee steden verder die veel beter werk leverde, ...  Nu dank zij (?) social media past de wereld in een smartphone.  Op Instagram, Facebook, YouTube kom je in aanraking met de besten ter wereld.  Stel dat jij vond dat je handig was, wel online vind je makkelijk een hele hoop anderen die handiger zijn dan jij.  Of slimmer.  Of beter kunnen zingen.  Of gespierder.  Of slanker.  Of ...

Waar we vroeger gelauwerd zouden geweest zijn met ons talent, worden we nu plots maar als average gezien, of minder zelfs.  Onze eigenwaarde wordt aangetast, we zijn nooit nog goed genoeg, er is altijd wel iemand beter, ...

Maar who
the fuck
cares!

Wat maakt het uit dat er iemand anders beter is dan jij?  Amuseer jij je?  Goed!  Blijf dat dan ook gewoon doen, op jouw manier, op jouw niveau.  Wil je groeien doe dat dan op je eigen tempo, stap voor stap.  Bekijk die anderen misschien eerder als een bewijs dat wat jij wil worden, mogelijk is, in plaats van daar in afgunst naar te kijken.  Gebruik het als een duw in de rug in plaats een klets in je gezicht.

Ons doel zou moeten zijn om telkens beter te worden dan wat we waren (enkele minuten geleden, gisteren, vorige week, ...) en niet beter dan iemand anders.   Jijzelf bent belangrijk, zorg dat jij blijft vooruitgaan, en laat al die online schone schijn aan jou voorbij gaan.
Want dat is het vaak.  Schone schijn.  Het mooiste wordt afgebeeld alsof het het gemiddelde is.  Kijk door die bullshit.  Kijk naar jezelf, werk aan jezelf.  Dag na dag.

Elke dag een beetje beter.

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!